söndag 3 maj 2009

Vecka 18

En fantastisk 1:a majvecka. I fredags firade vi vänsterpartister 1:a maj i Picassoparken. Det var den varmaste första maj jag kan minnas. Hans Lindhe, Daniel Hansson och Jesper Hillbom var talare. Tanja Bengtsson läste dikter och Mamadou spelade för oss. Som vanligt följer jag nyhetsbevakningen av 1:a Maj. I TV visas ett inslag om Lars Ohly i Göteborg för övrigt dominerar reportagen om Vanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin. Det handlar väldigt lite om politik och mycket om incidenter och burop. Och visst handlar det om att de är kvinnor! Det finns vinklingar och kritik som får dominera hur mycket som helst i media på bekostnad av politiken och vad de faktiskt vill och för fram. Visst är det så att kritik får växa hur mycket som helst när det handlar om kvinnor. De får inte göra fel eller misstag. Då reser sig tex metallarbetare och andra män och kvinnor och kräver deras avgång! En ljusglimt är att läsa Olle Svennings ledare i dagens Aftonblad. Han ställer upp för Mona Sahlin och säger apropå intern kritik från männen inom LO och socialdemokratin "Den mansklumpen rymmer också en handfull arbetarreaktionära fackliga ombudsmän"....Det finns röster med nyans och klokskap. Leta efter dem!

2 kommentarer:

Carina sa...

Kan man inte vända på saken lite också. Som kvinna får man inte kritisera en annan kvinna för då hoppar man på hela kvinnosläktet. Kritiserar jag en man så kritiserar jag endast just honom och inga andra män. Det är ingen enkel balansgång.

Hade du inga bilder från 1 maj?

Kristina sa...

Vet inte om detta passar här just. Men varför har ni plockat bort Sasa så plötsigt ?? Fast det vill han kanske själv, där han sitter nu. Vad jag minns från jobbet, så var han snäll, men det var ju på jobbet, på Psyk.Klin. Nä, plocka bort detta också kanske..... Hälsningar från Kristina,bl.a.f.d. extravak på Psyk.