söndag 26 april 2009

Vecka 17
Denna härliga vårvecka råder hos mig fortfarande dysterhet angående de ekonomiska prognoserna för kommunen. I torsdags levererades en ny skatteprognos som i ett nafs äter upp alliansens kommunala tillskott. Det blir fortsatt att sitta och fundera på nedskärningar och göra en låtsasbudget som ej går igenom utan de förutsättningar som en oppositionens (s) (v) och (mp) regering skulle försett kommunen med.

I torsdags var det fullmäktige. Några ärenden handlade om Tylösand, Frösakull och Sandhamn. Det ena var plan för några fastigheter vid Frösakulls skola där man nu skall bygga 24 bostadsrätter, 30 hyresrätter och 15 småhus. Något positivt tycker jag. Det andra ärendet handlade om en fördjupad översiktsplan för området. Debatten kom mest att handla om en humla och en murgrönsmöja som finns i Ringenäs och som enligt alliansen och (mp) är skälen till att ej tillåta lite mer parkering i Ringenäs. Själv tror jag alliansen försvarar sina sommarstugeägare och villaägare i området från fler badgäster.

I talarstolen pläderade jag för en återremiss av den fördjupade översiktsplanen. Området är Halmstads mest segregerade. Och den föreslagna planen innehåller mycket litet bostäder och möjligheter till utbyggnad av golfbanorna. I ett område som är ett av Sveriges golftätaste! Det förslag som gick igenom bevarar området som fortsatt plats för de rika. Mer åt dem som redan har är tydlig allianspolitik!

Inga kommentarer: