onsdag 1 februari 2012

Spara inte på förstärkningsresursen i skolan!

Läser i dagens HP om alliansens taffliga försök att släta över sina besparingar på de mest utsatta barnen genom att spara lite mindre och förhala sparandet. Fullständigt orimligt. Det är genom att se till att barn som har det extra svårt får bra hjälp som vi skapar ett jämlikt samhälle på sikt. Därför är förstärkningsresursen otroligt viktigt - är ju en omfördelning från hela potten pengar till de barn som bäst behöver stöd.
Men alliansen är här mycket tydlig med sin politik. Besparingarna skall drabba dem som har det svårast. Indirekt är ju deras satsningar på dem som redan har det bra tydliga. Genom skattesänkningar för de som har jobb och nedskärningar för sjuka och arbetslösa, lägre löner för unga med halvsubventionerade praktikplatser m m.
I samarbete med socialdemokraterna har vi i alternativa oppositionsbudgetar försökt visa vägen genom mer satsningar på barn med särskilda behov, för att förbättra situationen för de barn som behöver mest. Till alliansens besparingar säger vi Nej, Nej och åter Nej.

Inga kommentarer: